Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019

Ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2019 είναι "συμβατός" με το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών μελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ο Β. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε για την Ελλάδα

ότι θα "πετύχει" το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για την επόμενη χρονιά.

Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, ο Β. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι "είναι ώρα να περάσουμε από τις συζητήσεις στις αποφάσεις", καθώς πρόκειται για τη συνεδρίαση προετοιμασίας της συνόδου κορυφής της επόμενης εβδομάδας. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να ληφθούν αποφάσεις για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και στον μηχανισμό χρηματοδότησης του Ταμείου Εξυγίανσης Τραπεζών και να γίνουν "βήματα" για την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων και τον ξεχωριστό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη.

Μοσκοβισί: Ικανοποιητική η πορεία της Ελλάδας, αλλά υπάρχουν και καθυστερήσεις

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, παρουσιάζοντας έναν προϋπολογισμό για το 2019 με τον οποίο επιτυγχάνει τον ζητούμενο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ παράλληλα στηρίζει την ανάπτυξη και καταπολεμά τον κοινωνικό αποκλεισμό». Αυτό είναι το μήνυμα του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ενόψει του σημερινού Eurogroup, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το σημερινό Eurogroup θα είναι μια άλλη σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς η χώρα συνεχίζει να προχωράει. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 είναι πλήρως συμβατό με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ», σημειώνει ο Π. Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό «πολύ σημαντικό», καθώς η Ελλάδα όχι μόνο θα επιτύχει τους στόχους της, αλλά και με τρόπο που να υποστηρίζει την ανάπτυξη και να καταπολεμά τον κοινωνικό αποκλεισμό. «Οι χαμηλότεροι φόροι στην εργασία και τις επιχειρήσεις αναμένεται να συμβάλουν στην ανάκαμψη, ενώ το νέο επίδομα στέγασης θα μειώσει τα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε ηλικία απασχόλησης» ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα