Ντι Μάιο: Το ιταλικό Δημόσιο θα μπορεί να ελέγχει το 15% της Alitalia

Το ιταλικό Δημόσιο θα μπορούσε να διατηρήσει τον έλεγχο του 15% της νέας Alitalia δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο μιλώντας στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Όπως είπε ο Ντι Μάιο, η νέα εταιρεία θα έχει περί τα 2 δισ. ευρώ νέα

κεφάλαια.

«Αν η Γαλλία ελέγχει το 14,2% της Air France... μπορούμε να φανταστούμε ένα παρόμοιο επίπεδο συμμετοχής μας (στην Alitalia)», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Τ

ο αρχικό κεφάλαιο της αεροπορικής εταιρείας θα είναι μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ και η νέα εταιρεία «θα πρέπει να απαλλαγεί από όλα όσα δεν λειτούργησαν έως τώρα», πρόσθεσε.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Alitalia τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης πέρυσι και η Ρώμη από τότε ψάχνει για αγοραστή.

Η πώλησή της ήταν να ολοκληρωθεί ως τον Απρίλιο, ωστόσο η προθεσμία μετατέθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, λόγω των εκλογών του Μαρτίου και της αλλαγής της κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο ο οποίος, εκτός από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι και υπουργό Βιομηχανίας, ανέφερε πως οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie Dello Stato και άλλο ένας ή περισσότεροι «παίκτες» της διεθνούς βιομηχανίας, θα είναι επενδυτές.

Ερωτηθείς αν μεταξύ αυτών θα είναι η China Eastern ή η Delta Airlines δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα