Υψηλό διετίας κατέγραψε ο χρυσός, μετά τη βουτιά των μετοχών

Ο χρυσός ίσως τελικά ξέφυγε από την αδράνεια του.

Την Πέμπτη, οι τιμές του κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Ιούνιο του 2016, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, μετά από μια "βουτιά" στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο αυξήθηκε, ως μια παρακαταθήκη αξίας. Οι ράβδοι χρυσού βρέθηκαν στο επίκεντρο της ζήτησης, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι ασθενέστερος από τον αναμενόμενο, πράγμα που προκάλεσε εικασίες ότι η Κεντρική Τράεπζα

των ΗΠΑ ενδέχεται να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Ο χρυσός, ο οποίος έφτασε σε υψηλό δέκα εβδομάδων στο επίπεδο των 1.226,42 δολαρίων η ουγγιά, είχε συγκρατηθεί κοντά στα 1.200 δολάρια από τα τέλη Αυγούστου, καθώς οι traders ζύγιζαν γεωπολιτικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ελκυστικότητα του μέταλλου ως καταφύγιου εναντίον της αύξησης των επιτοκίων. Την Παρασκευή, οι τιμές υποχώρησαν 0,3% στα $ 1.220,40 μέχρι το μέσο τγης ημέρας στις ασιατικές αγορές, αλλά παρέμεναν έτοιμες για μια δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο.

"Οι αγορές χρυσού έδειξαν τελικά κάποια ζωντάνια, αλλά χρειάστηκε πρώτα μια μεγάλη συρρίκνωση στις αγορές των μετοχών για να πυροδοτήσει τη ζήτηση", ανέφερε σε σημείωμα ο Stephen Innes, επικεφαλής της Asia Pacific Trading στο Oanda Corp. στη Σιγκαπούρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα