Ντ. Τραμπ: Αυτό είναι το σχέδιο μου για τις ΗΠΑ και τον κόσμο

Ενωτικός και συμφιλιωτικός εμφανίστηκε στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγα λεπτά αφού επιβεβαιώθηκε η νίκη του με 276 εκλέκτορες.

Αφού δήλωσε πως συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον για την «σκληρή δουλειά» που κατέβαλε στην εκστρατεία της τόνισε πως τώρα είναι η ώρα να σταματήσει ο διχασμός και να επουλωθούν οι πληγές.

Δήλωσε πως θα είναι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς, για όλες τις εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, μίλησε

για το σχέδιο ανοικοδόμησης των ΗΠΑ και του αμερικανικού ονείρου, λέγοντας ότι θα ανοικοδομήσεις τις πόλεις, θα δημιουργήσει νέες υποδομές (σχολεία, νοσοκομεία κτλ) ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, κάνοντας ειδική μνεία στους βετεράνους.

«Θα διπλασιάσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, θα χτίσουμε τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Κάθε Αμερικανός θα εκπληρώσει τα όνειρά του» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς την παγκόσμια κοινότητα, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν καλές σχέσεις γειτνίασης, με όσες χώρες επιθυμούν το ίδιο. «Θα αναζητήσουμε κοινές συνεργασίες κι όχι συγκρούσεις» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «θα είμαστε δίκαιοι με όλους, βάζοντας πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Σε κάθε περίπτωση ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήδη έχει ως στόχο να παραμείνει για 8 χρόνια στο Οβάλ γραφείο, ενώ σημειώνεται ότι δεν έκανε καμία αναφορά στο τείχος που είχε υποσχεθεί να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.

Βραδιά - θρίλερ για τα αποτελέσματα

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κέρδισε τις κρίσιμες πολιτείες της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσυλβάνια στις αμερικανικές εκλογές: Η πρώτη θεωρείται κλειδί για την ανάδειξη του προέδρου των ΗΠΑ και η δεύτερη κατά παράδοση (από το 1964) αναδεικνύει πρώτον αυτόν που κερδίζει τελικά την προεδρική κούρσα.

Πρώτο τη νίκη του Τραμπ ανακοίνωσε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το Associated Press μέσω Twitter.

Οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν επίσης την κυριαρχία τους τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αν και η Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκε να κάνει επίσημα δηλώσεις από το εκλογικό της «στρατηγείο», σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του NBC Κέλι Ο' Ντόνελ, η υποψήφια των Δημοκρατικών επικοινώνησε με τον Τραμπ και αναγνώρισε την επικράτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα