Νέος CEO στην Telecom Italia αλλά η μάχη Elliott - Vivendi συνεχίζεται

Μπορεί η Telecom Italia να βρήκε ήδη τον νέο της CEO στο πρόσωπο του πρώην τραπεζίτη της Merrill Lynch, Luigi Gubitosi, και να είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 4% μετά από αυτή την επιλογή, ωστόσο η αλλαγή δεν έβαλε τελεία στη μάχη μεταξύ του ακτιβιστή επενδυτή Elliott και του γαλλικού μιντιακού ομίλου Vivendi που παραμένει βασικός μέτοχος και ψήφισε κατά της υποψηφιότητας Gubitosi για τη θέση.

Οι επενδυτές πάντως πιστεύουν ότι ο βετεράνος Ιταλός μάνατζερ θα

καταφέρει να επιφέρει την πολυπόθητη αλλαγή στον μεγαλύτερο τηλεφωνικό όμιλο της Ιταλίας.

Ο Gubitosi, που έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής της Wind και κρατικός επίτροπος της Alitalia, διαδέχεται τον Amos Genish, τον τρίτο κατά σειρά CEO της TIM, που απολύθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη Τρίτη, λόγω διαφωνιών με μέλη του ΔΣ σε θέματα στρατηγικής, όπως αναφέρουν πηγές.

Νωρίτερα, η μετοχή της Telecom Italia (TIM) σημείωσε άνοδο 4,4%, ενώ συνολικά ο δείκτης του κλάδου τηλεπικοινωνιών ενισχύεται κατά 0,7% νωρίτερα.

«Η απομάκρυνση του Genish και η τοποθέτηση Gubitosi αυξάνουν τη φημολογία αλλά και την αβεβαιότητα σχετικά με θέματα στρατηγικής και διακυβέρνησης», αναφέρει η Banca Akros.

Ο Gubitosi διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της TIM μετά από ένα «πραξικόπημα» στη συνεδρίαση του ΔΣ τον Μάιο, κατά το οποίο η Elliott απέσπασε τον έλεγχο από τη Vivendi.

Ο πρώην τραπεζίτης της Merrill Lynch αναμένεται να ακολουθήσει την ατζέντα που πρότεινε η Elliott, η οποία περιελάμβανε την απόσχιση της υποδομής δικτύων του ΤΙΜ και τη συγχώνευσή της με μικρότερους ανταγωνιστές ευρυζωνικών υποδομών.

Σε κάθε περίπτωση ο Genish που εκπονούσε ένα τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης και ο οποίος παραμένει στο ΔΣ φέρεται αποφασισμένος να μην παραδώσει τα όπλα αμαχητί. Την Κυριακή δήλωσε ότι θα επιδιώξει τη σύγκληση συνεδρίασης των μετόχων ώστε να αποφασίσουν οι επενδυτές για δραστικές αλλαγές στη στρατηγική.

Σημειώνεται ότι η γαλλική Vivendi ψήφισε κατά του Gubitosi, ενώ εκπρόσωπός της ανέφερε ότι οι επενδυτές θα αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό ΔΣ για να φέρει σε πέρας τη μελλοντική στρατηγική της TIM.

Keywords
Τυχαία Θέματα