Η τεχνολογία ρίχνει και τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τις χθεσινοβραδινές απώλειες στη Wall Street αλλά και την πτώση στην Ασία, εξαιτίας των αυξημένων φόβων περί επιβολής αυστηρότερων ελέγχων στις εταιρείες τεχνολογίας, μετά και το σκάνδαλο πoυ ξέσπασε με το Facebook.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,72% κατά το άνοιγμα ενώ πριν από λίγο υποχωρούσε κατά 1,13%. Σε αρνητικό πρόσημο όλοι οι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες: FTSE100 -0,76%, DAX -1,16%, CAC40

-1,10%, FTSE MIB -1,03%, IBEX35 -1,13%

Αρκετοί κλάδοι σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, βάζοντας τέλος στη χθεσινή σύντομη ανάκαμψη των μετοχών, που είχε ως αιτία τη μείωση των ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι μετοχές τεχνολογίας καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις με πτώση 2,2%. Η αυστριακή εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Microsystems σημείωσε βουτιά άνω του 7%.

Σε μεμονωμένες μετοχές η φαρμακευτική Shire σημείωσε πτώση 5% ενώ στον αντίποδα η μετοχή της G4S σημειώνει άνοδο πάνω από 2%, καθώς η HSBC αναθεώρησε ανοδικά τη σύσταση των μετοχών της σε «hold» από «reduce».

Keywords
Τυχαία Θέματα