Νέα βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Κάτω από τις 800 μονάδες με πτώση 1,1% βρέθηκε πάλι η Αθήνα καθώς οι πιέσεις σε τράπεζες και blue chips έγιναν εντονότερες μετά το μεσημέρι.

Μάλιστα εαν δεν ήταν θετικές οι μετοχές της coca- cola, των Ελληνικών Πετρελαίων με κέρδη πάνω απο 2% , τότε η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη.

Short funds: Θέλουν τον πανικό στο Πάσχα

των καθολικών

Εκμεταλλευόμενοι τα αδύναμα σημεία αυτής της περιόδου (ότι δεν βγαίνουν πολλοί αγοραστές πριν απο τα stress tests) τα τρία βρετανικά short funds «χτυπούν» με ανοικτές θέσεις τις τράπεζες και μάλιστα μ ένα τρόπο που θυμίζει αλλαγή «φρουράς», καθώς αλλάζουν εναλλακτικά τις θέσεις τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Τράπεζα Πειραιώς είχε επτά αρνητικές συνεδριάσεις – και επειδή δεν έβγαιναν έξτρα αγοραστές ήταν πιο ευάλωτη απο τις υπόλοιπες τράπεζες. Όμως, σήμερα μετά το διήμερο συνέδριο της Morgan Stanley βγαίνει μια αντίδραση η οποία είναι λογική καθώς υπάρχουν και τα αποτελέσματα την ερχόμεν η εβδομάδα.

Τα short funds έχουν κτίσει μια στρατηγική για να βγεί το trade τους, έτσι την ερχόμενη εβδομάδα θα θελήσουν να «κτυπήσουν», όταν δεν θα πραγματοποιηθούν και δυο συνεδριάσεις λόγω του Πάσχα των Καθολικών (την επόμενη Παρασκευή και Δευτέρα).

Με βουτιά 3,7% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,26 ευρώ. Πτώση και στην Eurobank με πτώση 0,41%. Βουτιά 7,03% για την μετοχή της Μυτιληναίος στα 8,86 ευρώ. Με πτώση 3,38% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,682 ευρώ. Κέρδη 0,52% για την Πειραιώς στα 2,722 ευρώ.

Με πτώση 1,44% η Alpha bank στα 1,774 ευρώ. Με πτώση πάνω απο 2% η Γεκ – Τέρνα και την Folli- Follie.

Η αξία των συναλλαγών στα 21 εκατ. ευρώ με πακέτα 2 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα