Tesla: Νορβηγικό... μπλόκο στην καταβολή ετήσιας αμοιβής $2,6 δισ. στον Μusk

Μπορεί οι υπόλοιποι μέτοχοι της Τesla να ψήφισαν υπέρ της καταβολής πακέτου ύψους 2,6 δισ. δολ. σε μετοχές ως ετήσιες απολαβές στον CEO της εταιρείας, Elon Musk, εμπόδια όμως σε αυτή την απόφαση θέτει το νορβηγικό fund κρατικού πλούτου, που είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Το fund που στις αρχές του 2018 κατείχε το 0,48% των μετοχών της Tesla,

αξίας 252,5 εκατ. δολ., δεν αναφέρει γιατί ψήφισε κατά της αποζημίωσης του Musk. Στο παρελθόν το fund είχε αναφέρει ότι θα εργαζόταν προς την κατεύθυνση μιας ολικής αλλαγής στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών.

Πέραν των ψήφων του ίδιου του Elon Musk και του αδελφού του Kimbal, την πρόταση υπερψήφισε το 73%.

Η ετήσια αποζημίωση δεν περιλαμβάνει μισθό ή μπόνους σε μετρητά για τον δισεκατομμυριούχο της Σίλικον Βάλλει, αλλά ανταμοιβές ανάλογα με την αγοραία αξία της Tesla που την επόμενη δεκαετία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 650 δισ. δολάρια.

Αν τα πάρει τελικά ο Musk, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανταμοιβή που έχει πιστωθεί σε στέλεχος αμερικανικής εταιρείας. Επίσης την επόμενη δεκαετία ο Musk μπορεί να φτάσει να κατέχει μετοχές της Tesla αξίας 55,8 δισ. δολ. και πάνω από το 1/4 της εταιρείας ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα