Νέα βουτιά 4% της Boeing παρασέρνει τη Wall Street

Φρένο στο επταήμερο ανοδικό ράλι βάζει η Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν περιορισμένες πάντως απώλειες.

«Βαρίδι αποτελεί η μετοχή της Boeing, η οποία υποχωρεί σχεδόν 4%, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής από την Bank of America Merrill Lynch σε neutral από buy. Ο διεθνής

οίκος αναμένει ότι η παραγωγή του 737 Max θα καθυστερήσει κατά έξι με εννιά μήνες.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,40% στις 26.318 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,14% στις 7.924 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 2.889 μονάδες.

Στον αντίποδα, βουτιά 5% πραγματοποιεί η τιμή της μετοχής της General Electric. Η JP Morgan μείωσε την τιμή-στόχο στα 5 από τα 6 δολάρια. «Εκτιμούμε ότι πολλοί επενδυτές υποτιμούν τη σοβαρότητα των προκλήσεων και των ρίσκων που αντιμετωπίζει η GE, ενώ υπερεκτιμούν την αξία των μικρών θετικών στοιχείων», επισημαίνουν αναλυτές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 0,5%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν απώλειες 0,6%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 63,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% υψηλότερα, στα 1.307 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει μία μονάδα βάσης, στο 2,51%.

Keywords
Τυχαία Θέματα