Νέα πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή του ΟΠΕΚ

Υποχωρούν εκ νέου σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προσδοκιών ότι οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ και οι συμμαχικές τους όπως η Ρωσία, θα αποφασίσουν σταδιακή αύξηση παραγωγής «μαύρου χρυσού», κατά τη συνάντηση που θα έχουν στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για

το μπρεντ, που αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, διαμορφώθηκαν στα 78,05 δολ. το βαρέλι νωρίτερα, μειωμένα κατά 29 σεντς ή 0,4% από το τελευταίο κλείσιμο.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε πτώση 0,3% ή κατά 22 σεντς στα 65,63 δολάρια το βαρέλι.

Μετά από μια απότομη άνοδο των τιμών αργού από τα χαμηλά των 30 δολ. το βαρέλι το 2016, η ομάδα στις 22 Ιουνίου θα συναντηθεί στη Βιέννη της Αυστρίας για να συζητήσει τη μελλοντική πολιτική.

Ο Greg McKenna, της AxiTrader, δήλωσε ότι πιθανότατα θα υπάρχει μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου την εβδομάδα πριν από τη συνάντηση.

Όπως λέει, ο ΟΠΕΚ έχει διασπαστεί ή διασπάται, καθώς το Ιράν, η Βενεζουέλα και το Ιράκ επιδιώκουν να ασκήσουν βέτο στην αύξηση της παραγωγής.

«Θα μπορούσαμε να δούμε τη μακροπρόθεσμη σχέση μεταξύ Σαουδαράβων και Ρωσίας, που μπορεί να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη θέση του ΟΠΕΚ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα