Νέα ένταση στις σχέσεις Ευρώπης- Βρετανίας, στο δρόμο προς το brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει την Theresa May την Τετάρτη όταν δημοσιεύσει ένα σχέδιο συνθήκης για το Brexit, το οποίο αγνοεί ορισμένα από τα σημαντικότερα αιτήματα της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ευρωπαϊκό μπλοκ σχεδιάζει να εκθέσει με νομικές λεπτομέρειες με ποιον τρόπο αναμένει το Ηνωμένο Βασίλειο να αναχωρήσει μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους, καθώς και τους όρους της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα. Ένας Γερμανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα 27 μέλη

αντιτίθενται στην παράταση της μεταβατικής περιόδου.

Οι συνομιλίες σχετικά με τη μεταβατική φάση που οι επιχειρήσεις θέλουν να οδηγήσει σε ομαλή αποχώρηση της Βρετανίας συνεχίζονται, αλλά η συμφωνία εκτάσεως 100 σελίδων της ΕΕ ενδέχεται να αποκλείσει τις προτάσεις της May για το πώς θα λειτουργήσει αυτή η φάση, ανέφερε η ίδια πηγή.

Το έγγραφο είναι επίσης πιθανό να παραλείψει το βασικό συμβιβασμό που επιδιώκει η May στο τμήμα για τα μελλοντικά χερσαία σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιρλανδία, ανέφερε η πηγή.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι τα σχέδια της ΕΕ πρέπει να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις θέσεις και των δύο πλευρών και πρότειναν η ευρωπαϊκή πλευρά να χρησιμοποιήσει το έγγραφο για να προσπαθήσει να προωθήσει το δικό της πρόγραμμα αντί να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο κείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα