Άλλοι τρεις υπουργοί ζήτησαν επίδομα ενοικίου


Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Καινοτομία Κώστας Φωτάκης παραδέχθηκε ότι υπήρξε πίστωση 5.000 ευρώ υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «ουδέποτε έχω κάνει χρήση αυτή της πίστωσης».

«Ουδέποτε έχω πάρει επίδομα ενοικίου. Αυτό ήταν για έξοδα κίνησης που ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει» είπε σε παρέμβασή του στο ΣΚΑΪ.

«Δεν έχει βγει δαπάνη. Ποτέ δεν έχω πάρει αυτά τα χρήματα. Η δαπάνη βγήκε όταν είχα μια αμφιβολία στο πού θα μείνω, ήταν για να μείνω σε ξενοδοχείο» πρόσθεσε.
Από την

πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος θήτευσε στη θέση του υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επτά μήνες με την εγκρινόμενη για τον ίδιο δαπάνη να ανέρχεται σε 7.000 ευρώ απάντησε ότι «μπορεί να έχει εγκριθεί η δαπάνη αλλά για να εκταμιευθεί χρειάζεται απόδειξη. Εγώ πήρα 350 ευρώ - 50 ευρώ το μήνα - για ενοικιαζόμενο δωμάτιο». Παραδέχθηκε, επίσης, ότι έκανε αίτηση για να χρησιμοποιήσει την ευργετική διάταξη.

Δαπάνη με την επίμαχη διάταξη φέρεται να έχει εγκριθεί και για τον Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος το πρώτο 8μηνο του 2015 (Ιανουάριος-Αύγουστος) ήταν εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτης υπουργός Οικονομικών.

Την κατάσταση αλαλούμ που επικρατεί επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς σε ερώτηση που του έγινε για το αν γνωρίζει και άλλες περιπτώσεις στην κυβέρνηση είπε ότι «από όσο είναι σε γνώση μου όχι».

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα