Νέα εμπόδια στις συνομιλίες για το brexit - Kρίσιμη η συνάντηση Μέι- Γιούνκερ

Οι συνομιλίες για το brexit κινδυνεύουν να συναντήσουν νέες δυσκολίες από το θέμα- ταμπού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δήλωσε ανώτατη Βρετανίδα αξιωματούχος, καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μεταβαίνει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα με την καλύτερη προσφορά που το κόμμα της θα μπορούσε να δεχθεί.

Ενώ η συμφωνία για το τι θα συμβαίνει στα ιρλανδικά σύνορα μετά το brexit παραμένει αόριστη, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην επιβολή

των δικαιωμάτων των πολιτών προέκυψε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο την Κυριακή μετά από ένα σαββατοκύριακο έντονων συνομιλιών, σύμφωνα με τη Βρετανίδα αξιωματούχο και ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα, από την πλευρά της ΕΕ. Η Τερέζα Μέι έχει προσφέρει ό, τι μπορούσε περισσότερο, και μια απόρριψη από την Ευρώπη τώρα θα δημιουργήσει τον κίνδυνο διακοπής στις συνομιλίες, σύμφωνα με τον υπάλληλο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Μέι συνέφαγε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ημέρα την οποία η ΕΕ έθεσε στην πρωθυπουγό της Βρετανίας ως την τελική προθεσμία για να προβεί σε παραχωρήσεις εάν θέλει να προχωρήσουν οι συνομιλίες μέχρι το τέλος του έτους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέβαλε την προθεσμία, λέγοντας ότι η κρίσιμη ημερομηνία είναι η σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ οι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου την Κυριακή κατέγραψαν τις προσδοκίες για μια επικείμενη πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα