Νέα δεδομένα στη θεραπεία της ψωρίασης

Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα νέα δεδομένα από την Μελέτη CLEAR μετά την ολοκλήρωση της, αποδεικνύοντας ότι η σεκουκινουμάμπη παραμένει ανώτερη της ουστεκινουμάμπης στην επίτευξη σταθερής κάθαρσης του δέρματος (PASI 90) στις 52 εβδομάδες για ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση. Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ετήσια Συνάντηση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD) στην Ουάσιγκτον, DC.

«Η σεκουκινουμάμπη εξακολουθεί να επιδεικνύει

ανώτερη αποτελεσματικότητα που διαρκεί έναντι των διαθέσιμων βιολογικών παραγόντων και είναι μια εγκεκριμένη θεραπεία πρώτης γραμμής για ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση», δήλωσε ο κ. Vasant Narasimhan, Παγκόσμιος Επικεφαλής Ανάπτυξης Φαρμάκου και Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος της Novartis. «Η σεκουκινουμάμπη έχει τη δυνατότητα –περισσότερο από ποτέ- να δώσει σε περισσότερους ανθρώπους με ψωρίαση το πλεονέκτημα του καθαρού δέρματος με διάρκεια».

Ο ιδανικός στόχος της θεραπείας της ψωρίασης είναι το καθαρό δέρμα, και η ανταπόκριση βάσει του Δείκτη Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης PASI 90 θεωρείται ένας σημαντικός δείκτης θεραπευτικής επιτυχίας. Επιτυγχάνοντας όλα τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία στις 4, 16 και 52 Εβδομάδες, η σεκουκινουμάμπη απέδειξε ότι παραμένει σταθερά ανώτερη έναντι της ουστεκινουμάμπης στην επίτευξη και τη διατήρηση PASI 90 (76,2% έναντι 60,6%, P

Keywords
Τυχαία Θέματα