«Ναυάγιο» και πάλι στη συγκρότηση του ΕΣΡ

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παρά την κίνηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να αποσύρει την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πύδωρα και να προτείνει για πρόεδρο του Συμβουλίου τον Ροδόλφο Μορώνη.

Στο κενό, δε, έπεσε και η αποδοχή, εκ μέρους του κ. Βούτση, της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Κιάου για την αντιπροεδρία του ΕΣΡ,

αντί του Βασίλη Μουλόπουλου, που είχε προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής και η νέα πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Βούτσης καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε δεν πείστηκαν από τις λεκτικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής περι μεταβίβασης όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ – και αυτής του καθορισμού του αριθμού των αδειών – είτε έθεσαν ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Μουλόπουλου.

Ο κ. Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι η ΝΔ εμμένει στην πρότασή της που προβλέπει, ακύρωση της Διάσκεψης, διακομματικό νομοθέτημα που θα μεταβιβάζει όλες της αρμοδιότητες στο ΕΣΡ με κατάργηση του νόμου Παππά και νέα συναινετική πρόταση για συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι η υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Μουλόπουλου αναγκάζει το κόμμα του να μην δώσει θετική ψήφο. Επίσης έθεσε ως προϋπόθεση την ακρόαση των υποψηφίων πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορία.

Την υποψηφιότητα Μουλόπουλου έθεσε και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ως αιτία για το «παρών» που θα δηλώσει το κόμματου. Πρότεινε δε να αντικατασταθεί η υποψηφιότητα με τον κ. Γιάννη Τζανετάκο.

Επίσης, ο κ. Μάριος Γεωργιάδης της Ενωσης Κεντρώων ζήτησε το συνολικό ξήλωμα του νόμου Παππά πριν από κάθε απόπειρα συγκρότησης ΕΣΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα