Να στηρίξουμε τους μικρομεσαίους

H πρωτοβουλία που πήρε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει συμψηφισμό των χρεών του ΦΠΑ όχι μόνον προς το Δημόσιο αλλά και ανάμεσα σε ιδιώτες, είναι από τα πιο σοβαρά και ουσιαστικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει βασιστεί εκτός της υπερφορολόγησης και σε μια σειρά αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που έχουν επαγγελματικού δυναμικού.

Οι πολίτες που είχαν την ατυχία να «παραπατήσουν» σε αυτά τα τέσσερα χρόνια βαθειάς οικονομικής κρίσης είναι σήμερα εκτός συστήματος, εξαθλιωμένοι και εγκαταλελειμμένοι.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα για να βοηθήσει τον κόσμο που η κρίση έθεσε εκτός παραγωγής.

Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων χρειάζονται να καταβάλλουν το 10% των οφειλών τους στον ΤΕΒΕ –νυν ΟΑΕΕ- για να μπορέσουν να θεωρήσουν τιμολόγια και να βάλουν ένα νέο προιόν στο κατάστημα τους. Χιλιάδες επαγγελματίες παραμένουν όμηροι ενός αυστηρού και εξωπραγματικού συστήματος το οποίο απαιτεί από αυτούς που έχουν προβλήματα ρευστότητας να βάλουν το χέρι στη τσέπη, λες και τα χρήματα περισσεύουν.

Κάποιοι καρεκλοκένταυροι του Δημοσίου θεωρούν απολύτως φυσικό ότι ο καταστηματάρχης που καταρρέει, διαθέτει το ένα ή τα δύο χιλιάρικα που χρειάζεται το ασφαλιστικό ταμείο για να κάνει ρύθμιση και να μπορεί ο επαγγελματίας να θεωρεί τιμολόγια. Η ελληνική οικονομία είναι οικονομία μικρομεσαίων. Αν θέλουμε ανάπτυξη πρέπει να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα ποδιά τους. Αν τους εξωθούμε στα άκρα και προσδοκούμε να συμβάλλουν στη ανάπτυξη…

Blogger Αλέξανδρος Κασιμάτης
Keywords
Τυχαία Θέματα