Παππάς: Έρχονται νέα μέτρα για τη στήριξη του Τύπου

Τι είπε για το Συμβούλιο Τύπου αλά ΕΣΡ, τα ψηφιακά ραδιόφωνα, αλλά και το Mega

Νέα μέτρα στήριξης του Τύπου αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών, όπως ανέφερε ο Νίκος Παππάς

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα barcode στα έντυπα.

«Το barcode έχει δρομολογηθεί και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού,

έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ. Θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για την πλήρη ανάπτυξή του, αλλά στις κεντρικές αρτηρίες του δικτύου διανομής των εντύπων, θα μπορεί να είναι αναπτυγμένο σύντομα», είπε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, «τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, να ανακοινώσουμε και άλλα μέτρα στήριξης του Τύπου, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί από την ώρα που νομοθετήθηκε η παραπάνω εισφορά για την στήριξη του ταμείου των δημοσιογράφων».

«Δεν μετακινούμαστε από την δέσμευση αυτή, θα έχουμε τη δυνατότητα πάρα πολύ σύντομα να κάνουμε ανακοινώσεις ... υπάρχει ένας πάρα πολύ σαφής προσανατολισμός» πρόσθεσε.

Για τα περί δημιουργίας ενός «Συμβουλίου Τύπου» αντίστοιχου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Παππάς είπε ότι «σε αυτό το πεδίο ίσως θα έπρεπε να προκρίνουμε την αυτορύθμιση: Η δημοσιογραφική κοινότητα με την δημοκρατική της λειτουργία να έχει την δυνατότητα τέτοιου τύπου πράγματα να τα ελέγχει».

Όπως παρατήρησε, «είναι προφανές ότι υπάρχει ζήτημα τήρησης του κώδικα δεοντολογίας της δημοσιογραφίας», αλλά «η κυβέρνηση δεν είναι σωστό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε θέματα περιεχομένου».

Σχετικά με τη διαδικασία για το διαγωνισμό για τα ψηφιακά ραδιόφωνα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι βρίσκεται «στην φάση δρομολόγησης της αδειοδότησης των παρόχων δικτύου» και θα ακολουθήσει η αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου.

Διαβεβαίωσε πάντως πως «δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς» και πρόσθεσε πως «δεν είναι διαδικασία που μπορεί να ξεκινήσει αύριο». «Θα υπάρχουν μεγάλες χωρητικότητες και πολύ χαμηλή όχληση σε σχέση με την ακτινοβολία» διευκρίνισε.

Για το Mega και την πιθανότητα να πάρει θεματική άδεια, ο κ. Παππάς αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «οι προβλέψεις του νόμου είναι πάρα πολύ σαφείς, δεν επιδέχονται παρερμηνειών».

Keywords
Τυχαία Θέματα