Μυτιληναίος: Ισχυρό cashflow και τζίρος το 2015 - Δυναμικές προοπτικές για τη ΜΕΤΚΑ

Ενίσχυση του τζίρου πέτυχε ο όμιλος Μυτιληναίος το 2015, εν μέσω μιας ταραχώδους χρονιάς, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας ισχυρές ταμειακές ροές το δ' τρίμηνο του έτους, όπως αναφέρθηκε κατά το χθεσινό conference call με τους ξένους επενδυτές.

Κατά την παρουσίαση, δόθηκε έμφαση στη λιανική αγορά ρεύματος όπου, αν και τα νούμερα τώρα φαίνονται μικρά, η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται είναι μεγάλη και αναμένεται να ενταθεί στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ,

αναφέρθηκαν οι δυναμικές προοπτικές της αγοράς του Ιράν όπου η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ένα από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους για τον τομέα έργων ΕPC (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 900MW), όσο και για συνεργασίες στον τομέα του αλουμινίου. Βέβαια, η υλοποίηση των προοπτικών αυτών προϋποθέτει ότι θα λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης και απελευθέρωσης της αγοράς καθώς το Ιράν είναι μία αγορά που τώρα βγαίνει από ένα πολυετές εμπάργκο. Στο μεταξύ, η ΜΕΤΚΑ συνεχίζει την ανάπτυξη στην αγορά της Αφρικής, με ένα νέο έργο που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε ερώτηση για τα έργα της ΜΕΤΚΑ στη Συρία, σημειώθηκε ότι το δεύτερο project που είχε υπογραφεί το 2012, δεδομένου του περιβάλλοντος στη χώρα, έχει πλέον ανασταλεί και για το λόγο αυτό δεν θα συμπεριληφθούν έσοδα από τη Συρία στα οικονομικά αποτελέσματα του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα