Μυτιληναίος: Ένας νέος μεγάλος ενιαίος παραγωγικός όμιλος γεννιέται!

Με μια κίνηση ορόσημο την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Ομίλος Μυτιληναίος προχωρά στην δημιουργία του μεγαλύτερου και ισχυρότερου παραγωγικού επιχειρηματικού ομίλου στην ελληνική αγορά με πολλαπλά οφέλη για την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Π ιό συγκεκριμένα, η νέα μεγάλη εταιρεία που θα εκπροσωπεί πλέον με ενιαίο τρόπο τα συμφέροντα του Ομίλου Μυτιληναίος δημιουργείται με την συγχώνευση πέντε εταιρειών

δηλαδή την συγχώνευση με απορρόφηση της ΜΕΤΚΑ, της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ), της Protergia και της Protergia Thermo από τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών πήραν τις σχετικές αποφάσεις.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Μυτιληναίος : Ο εταιρικός μετασχηματισμός "θα απλοποιήσει τη δομή του Ομίλου, ενώ θα καταλήξει σε επιχειρηματικές συνέργειες τόσο σε λειτουργικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο".

Η νέα ευέλικτη δομή θα επωφεληθεί από σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, οικονομίες κλίμακας, βελτιστοποίηση των διαδικασιών προμήθειας, ομογενοποίηση και βελτίωση της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των διάφορων τμημάτων της νέας οντότητας, με αποτέλεσμα την επίτευξη λειτουργικών συνεργειών εκτιμώμενης ετήσιας αξίας 20,6 εκ. προ φόρων, οι οποίες θα επιτευχθούν πλήρως έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού.

Το νέο, ευέλικτο και απλοποιημένο σχήμα θα παράσχει ενισχυμένη χρηματοοικονομική ευελιξία, καθιστώντας δυνατή τη διαφοροποίηση των ταμειακών ροών της νέας ενοποιημένης εταιρείας καθώς και την ενδυνάμωση του ισολογισμού της.

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η βέλτιστη κατανομή κεφαλαίων σε επενδύσεις που θα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, ενισχυμένες από τη στιβαρή οικονομική ισχύ της νέας εταιρείας. Ο εταιρικός μετασχηματισμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 30/08/2017.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Keywords
Τυχαία Θέματα