Μουσική πνοή στην καρδιά της Αθήνας

Μετά την εβδομάδα Μπαχ, οι περιπλανήσεις μας στον γοητευτικό κόσμο της Παλαιάς Μουσικής γυρνούν ακόμη πιο πίσω στον χρόνο... Αυτή τη φορά το Ventus Ensemble στο πλαίσιο της συναυλίας του, που φέρει τον τίτλο «Πνοή», θα μας ξεναγήσει στα μυστικά μουσικά μονοπάτια της Αναγέννησης, μέσα από ελισαβετιανά τραγούδια και μαδριγάλια των Ντόουλαντ, Μόρλεϋ, Πέρσελ, Μπερντ και Φερραμπόσκο Β', που το γνωστό σχήμα θα ερμηνεύσει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Σε αυτό το ιδιαίτερο οδοιπορικό

στη μουσική του 16ου και 17ου αιώνα, οι σολίστ του συνόλου πνευστών Ventus συνταξιδεύουν με την Έλενα Κρασάκη, μια σοπράνο εξειδικευμένη στη μουσική του 17ου αιώνα και στην ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία, με τον μαέστρο Γιώργο Ζιάβρα, ο οποίος έχει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ευρώπη, και τον συνθέτη Κορνήλιο Σελαμσή, ο οποίος έχει αναλάβει την επεξεργασία και ενορχήστρωση των κομματιών, ενώ έχει γράψει επίσης πρωτότυπη μουσική, η οποία συνομιλεί με τα έργα των συνθετών της Αναγέννησης.

Πρόκειται για μία συναυλία μπολιασμένη στην ατμόσφαιρα της Αναγέννησης, που ως στόχο έχει να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους, και να τους κάνει να ξεχαστούν από τις έγνοιες της καθημερινότητας. Οι αρμονικές μελωδίες, οι αγγελικές φωνές και η μυστηριακή αίσθηση είναι τα δυνατά χαρτιά της μουσικής αυτής γιορτής, που θα λάβει χώρα στο κέντρο της πόλης.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Ημερομηνία και ώρα: Δευτέρα 3 Απριλίου στις 20:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 728 2333

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα