Μοσκοβισί: Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

Κατά την είσοδο του στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως σήμερα θα ζήσουμε "ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

"Μετά από 8 έτη δύσκολης προσαρμογής η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει και να σταθεί στα πόδια της. Είμαι μια ιστορική στιγμή και για εμάς διότι η κρίση ξεκίνησε με τα δημοσιονομικά της Ελλάδας αυτό σημαίνει πως η κρίση της Ευρωζώνης είναι πίσω μας. Πιστεύω θα έχουμε συμφωνία σήμερα", είπε ο Επίτροπος.

"Ως Επιτροπή θα εξετάσουμε τα 88 προαπαιτούμενα και τις 450 νομοθετικές δράσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος, τώρα μένει οι εταίροι της Ελλάδας να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους και είμαι βέβαιος πως θα το πράξουν", συμπλήρωσε ο Επίτροπος.

Στο θέμα του χρέους ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων για το χρέος που θα είναι ελαφρύνει το βάρος της Ελλάδας και θα πείσει τις αγορές. Τέλος ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε πως υπάρχει θετική διάθεση από όλες τις πλευρές και πιστεύει πως θα έχουμε απόφαση σήμερα.

Από τη πλευρά του ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ τόνισε πως πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η Ελλάδα τήρησε τις υποχρεώσεις της και τώρα είναι σειρά μας να τιμήσουμε τις δικές μας και να βρούμε τη καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς είπε πως συμφωνεί πως έγινε καλή δουλειά από κυβέρνηση και πολίτες της Ελλάδας και δήλωσε πιθανό να έχουμε μια λύση έτσι ώστε να βρεθεί ο τρόπος η Ελλαδα να βγει στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα