Μοσκοβισί: Συμφέρον της Ελλάδος είναι να μη διαχωριστούν οι θεσμοί

Την άποψη ότι συμφέρον της Ελλάδος είναι να μην διαχωριστούν μεταξύ τους οι θεσμοί εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε σήμερα με την υπουργό Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πως ποτέ δεν θα ήταν αυτός που θα διαχώριζε τους θεσμούς μεταξύ τους (σ.σ. σε σχέση με τη στάση στου νέο εργασιακό ) και πως αυτό είναι και το συμφέρον της Ελλάδος.

Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί

δήλωσε ότι στόχος είναι το Staff Level Agreement να περιλαμβάνει και το ΔΝΤ.

Aποχωρώντας ο κ. Μοσκοβισί από το γραφείο της Ελληνίδας υπουργού Εργασίας έκανε λόγο για εποικοδόμητικη συναντηση, επισημαίνοντας πως έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στη διαπραγμάτευση για το εργασιακό. Ωστόσο, ο ίδιος συμπλήρωσε πως υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν. Όπως είιπε χαρακτηριστικά, «Πάντα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις δουλεύοντας από κοινού. Περιμένουμε ένα staff level agreement που θα εμπλέκει το ΔΝΤ. Κάναμε κάποια πρόοδο. Ποτέ δεν θα ήμουν αυτός που θα προσπαθούσε να διαχωρίσει τους θεσμούς. Πιστεύω ότι αυτή η θέση είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μοσκοβισί, εκτίμησε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξουν αυτές οι ευαισθησίες που θα επιτρέψουν στον κοινωνικό διάλογο να τηρήσει τα μέτρα και τα σταθμά του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

Keywords
Τυχαία Θέματα