Μοντέλο Σιγκαπούρης: Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αφίξεις των τουριστών

Το ενδεχόμενο εφαρμογής του μοντέλου της Σιγκαπούρης, κοινώς ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%, εξετάζει η κυβέρνηση ως «δικλείδα» ασφαλείας για την άφιξη των τουριστών στη χώρα.

Η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες θετικούς τον κορωνοϊό, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά γι αυτό και εξετάζεται έντονα το μοντέλο Σιγγκαπούρης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το πρόβλημα με τα PCR τεστ που ζητούν μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες (όπως η TUI) είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν τις υποδομές για τόσο μεγάλο όγκο ελέγχων και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ από τα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να ελέγχονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Διαβάστε ακόμα

Αναβιώνουν τα «λουλουδάδικα» του Συντάγματος (pics) – «Πράσινο» στη μελέτη από το ΚΣΝΜ

Εργαζόμενοι: Τι ισχύει για την άδεια όσων βρίσκονται σε αναστολή – Για ποιους παρατείνεται

Εντατικοποιεί τις επενδύσεις της η Vantage Tower Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα