Η SUNLIGHT υπογράφει την Ημέρα Περιβάλλοντος

Η SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, ανακοινώνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δεντροφύτευσης, μέσω της πρωτοβουλίας Green Mission. Η εταιρεία διαχρονικά αναγνωρίζει τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η κυκλική οικονομία για τις επιχειρήσεις, τόσο από την άποψη της

οικονομικής ανάπτυξης και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2015 που λειτουργεί η μονάδα ανακύκλωσης Sunlight Recycling έως και σήμερα, έχει συλλέξει και ανακυκλώσει περισσότερο από 108.000 τόνους παλαιών μπαταριών και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών, στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη, μέσω του νέου υπερσύγχρονου ερευνητικού κέντρου λιθίου, τη μελέτη για την ανακύκλωση μπαταριών και την ελαχιστοποίηση των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων λιθίου.

Με οδηγό τις αξίες της και έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, η SUNLIGHT μέσω της περιβαλλοντικής της δράσης Green Mission, δεσμεύεται να προσφέρει για κάθε έναν τόνο μπαταριών που ανακυκλώνει στη μονάδα ανακύκλωσης για το εν λόγω πρόγραμμα, δύο δέντρα προς φύτευση. Υπολογίζεται ότι για 800 τόνους μπαταριών που συλλέγει και ανακυκλώνει κάθε χρόνο μέσω του προγράμματος Green Mission, ο οργανισμός και οι άνθρωποι της εταιρείας θα φυτέψουν περισσότερα από 1.600 δέντρα, που αντιστοιχούν περίπου σε 187.200 κιλά οξυγόνου ετησίως και απορρόφηση 35.200 κιλά διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η SUNLIGHT συνεργάζεται με τον παγκόσμιο Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all», που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει έμπρακτα τον πλανήτη και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους.

Οι δενδροφυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2021 και την άνοιξη του 2022 σε όλη την Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί η εταιρεία με την τοπική κοινωνία, μέσα από τις δύο παραγωγικές της μονάδες σε αυτές τις περιοχές.

Με αφορμή τις δράσεις της εταιρείας για το περιβάλλον, η κ. Ιωάννα Γαβριελάτου, Marketing Director, δήλωσε: «Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στην κοινωνία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτυπώνει την προσήλωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Με συνέπεια αναλαμβάνουμε δράση και ανοίγουμε το δρόμο προς την πράσινη κουλτούρα και την περιβαλλοντική συνείδηση».

Το Green Mission είναι μία περιβαλλοντική δράση δεκάδων επιχειρήσεων, από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, φορείς και οργανισμούς, που έχουν ως κοινό όραμα να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα μέλη του, δεσμεύονται για τη σωστή ανακύκλωση του αποβλήτου μπαταρίας μολύβδου–οξέως, η οποία μπορεί να φθάσει σε ποσοστό το 95%, με την τεχνολογία αιχμής που είναι σήμερα διαθέσιμη.

Διαβάστε ακόμη:

Στη Σύνοδο της G7 η φορολογία των πολυεθνικών – Κοινή επιστολή Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ

Παραλιακό μέτωπο: «Πράσινο φως» για την ανάπλαση της διαδρομής των 76 χιλιομέτρων

Αδέρφια εκατομμυριούχοι σε μια νύχτα: Πόνταραν $8.000 σε νέο κρυπτονόμισμα κι έβγαλαν $9 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα