Μητσοτάκης: «Κίτρινη κάρτα» σε υπουργούς – Τι ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου (vid)

Επικριτικός όσο ποτέ άλλοτε για τη συμπεριφορά την οποία επέδειξαν το τελευταίο διάστημα ορισμένα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε έμμεσες αλλά σαφείς προειδοποιήσεις ότι δεν θα διστάσει να μετατρέψει σε «κόκκινη» την «κίτρινη» κάρτα που έδειξε λίγες ημέρες μετά τον ατυχή για την κυβερνητική παράταξη δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σού συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την πολιτική αλαζονεία που έδειξαν και τις συγκεκαλυμμένες απειλές που εξακόντισαν υπουργοί ανάμεσα στους δύο γύρους της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να υπενθυμίσει προς τα μέλη της κυβέρνησης την ευθύνη τους να μετουσιώνουν σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας. Κάτι που, όπως είπε, «σημαίνει προσήλωση στους στόχους μας, επικοινωνία με τους πολίτες με λόγο ενωτικό και κατανοητό, χωρίς ακρότητες, χωρίς έπαρση». Και συμπλήρωσε με νόημα: «Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια ωραία φράση που λέει ότι “πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε”. Καλό είναι να την έχουμε όλοι μας υπόψη».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα