Μίνι ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών

του Δημήτρη Παφίλα

Mετά την υποτιμητική κερδοσκοπία – την οποία οι αρχές παρακολουθούν άπραγες – ακολουθεί και η ανατιμητική κερδοσκοπία πάλι στις τράπεζες και με αφορμή την εκκίνηση στους πλειστηριασμούς.

Ενω οι θέσεις short και οι ανοικτές πωλήσεις απο τα τρία funds παραμένουν στις ελληνικές τράπεζες, η αγορά σήμερα ωθείται ανοδικά με χαμηλό τζίρο.

Δηλαδή, με άλλα

λόγια οι πραγματικοί αγοραστές των ελληνικών τραπεζών είναι λίγοι – και μάλλον πρόκειται κυρίως για τα Funds που έχουν δανειστεί μετοχές και προχωρούν σε αγορές οι οποίες προκαλούν την εκρηκτική άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μετοχή της Eurobank – την οποία έχει σορτάρει σε ποσοστό 0,62% των μετοχών το Lansdowne Partners (στοιχεία Νοεμβρίου) είναι η δέυτερη μεγαλύτερη αρνητική καθαρή θέση μετά την Τράπεζα Πειραιώς. Αφού λοιπόν σόρταραν αγρίως την ελληνική αγορά με πτώση έως 60% στις τράπεζες, τώρα η μετοχή της Eurobank σημειώνει άνοδο 20% μέσα σε μια εβδομάδα.

Η αγορά με χαμηλούς τζίρους, μόλις στα 22 εκατ. ευρώ ωθείται υψηλότερα απο τις τράπεζες που καταγράφουν άνοδο έως 11% ( Eurobank).

Πριν απο λίγοο Γενικός Δείκτης έφθασε στις 739,8 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,89%.

Κέρδη έως 10,91% στην Eurobank στα 0,662 ευρώ. Άνοδος 6,07% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,262 ευρώ. Άνοδος 7,74% στην Alpha Bank στα 1,67 ευρώ. Με άνοδο 8,17% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,25 ευρώ. Με άνοδο 8,89% η Τράπεζα Αττικής στα 0,049 ευρώ. Άνοδος 3,35% για την Φολι στα 15,41 ευρώ. Οριακά κέρδη για τον ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα