Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου των ΗΠΑ και τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα κέρδη στις κινεζικές βιομηχανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες.

Ακόμη επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, οι επενδυτές αναμένουν συνάντηση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ

αυτή την εβδομάδα και κινεζικά δεδομένα εργοστασίων για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την κατεύθυνση πολιτικής στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Οι κινεζικές μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν ως επί το πλείστον χαμηλότερες στο τέλος της συνεδρίασης, με τον Shanghai composite κατά 0,11% χαμηλότερο και τον Shenzhen component να υποχωρεί πάνω από 1,8%. Ο Shenzhen composite υποχώρησε επίσης κατά 1,2%.

Ο Δείκτης CSI 300, που ακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές στην ηπειρωτική χώρα, από την άλλη πλευρά, ενισχύθηκε κατά 0,78%. Ο αντίστοιχος δείκτης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε επίσης 0,19%.

Οι μετοχές της Αυστραλίας υποχώρησαν 0,4%, ενώ ο KOSPI της Σεούλ ενισχύθηκε 1,4%.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές για μια μακρά εθνική εορτή αυτή την εβδομάδα, αλλά ο Nikkei 225 στη Σιγκαπούρη ήταν 0,9% υψηλότερος.

Στοιχεία έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των Η.Π.Α. αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό 3,2% ετησίως το πρώτο τρίμηνο.

Στην Κίνα, τα νέα δεδομένα έδειξαν ότι τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν τον Μάρτιο μετά από τέσσερις μήνες συρρίκνωσης, αλλά οι αναλυτές δήλωσαν ότι το κλίμα παρέμεινε εύθραυστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα