Μικρή πτώση στις ευρωαγορές – Σε εκκαθάριση η Carillion

Μικρές απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα σε νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με πτώση νωρίτερα κατά 0,15%. Μεικτά πρόσημα κυριαρχούν στους διάφορους τομείς και στους μεγαλύτερους δείκτες.

Νωρίτερα, ο FTSE100 -0,04%, o DAX -0,18%, o CAC40 -0,23%, o FTSE MIB -0,13%, o IBEX35 +0,10%

Κακές οι σημερινές επιδόσεις στον τραπεζικό κλάδο με τον αμερικανικό τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται υπό πίεση. Η Standard

Chartered με πτώση 1,5%, η HSBC 1% και η RBS 0,8%, μετά την κατάρρευση της βρετανικής κατασκευαστικής Carillion που πάει σε εκκαθάριση, καθώς HSBC και RBS είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πιστωτών της.

Στο μεταξύ, η φινλανδική εταιρεία εξορύξεων Metso κατέγραψε βουτιά 10%, μετά την ανακοίνωση ότι πωλήσεις και κέρδη κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Από την άλλη, η Vivendi σημειώνει μια από τις καλύτερες επιδόσεις μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής της.

Στα εταιρικά νέα, η Renault ανακοίνωσε αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2017 και ανακοίνωσε ότι περιμένει περαιτέρω αύξηση για το 2018.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει την ιδιοκτησία της επί της L'Orange, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει μια πώληση της γερμανικής θυγατρικής της, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η ίδια εφημερίδα το Σαββατοκύριακο μετέδωσε ότι η γαλλική BNP Paribas σχεδιάζει να επωφεληθεί από την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ, μέσω της προσέλκυσης μεσαίου μεγέθους βρετανικών εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα