Μικρή άνοδος στην Ασία – Ανω των προβλέψεων ο κινεζικός PMI

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, διατηρώντας και σήμερα το υψηλό δύο ετών, με τις αγορές να αποτιμούν τα στοιχεία του κινεζικού μεταποιητικού PMI που σημείωσε απροσδόκητη άνοδο, ενώ οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα και σε ένα πρόγραμμα σύνδεσης ομολόγων που επιτρέπει στους επενδυτές του Χονγκ Κονγκ να διαπραγματεύεται στην αγορά σταθερού εισοδήματος της Κίνας.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,11% στις 20.055,80

μονάδες. Στο μεταξύ στην τριμηνιαία έκθεση Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας αναφέρεται πως το επιχειρηματικό κλίμα έχει βελτιωθεί με τον δείκτη των μεγάλων βιομηχανιών να διαμορφώνεται στο +17, έναντι πρόβλεψης για +15 .

Στη Νότια Κορέα ο Kospi αντέστρεψε τα προηγούμενα κέρδη για να κλείσει τελικά με πτώση 0,20% στις 2.373,10 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,65% στις 5.684, 50 μονάδες.

Οι αγορές στην Κίνα έκλεισαν με άνοδο. Ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 0,06% στις 3.194,35 μονάδες και ο Shenzhen Composite 0,283 %, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,15% , στις 25.804,02 μονάδες.

Ο δείκτης Caixin για τον μεταποιητικό PMI του μηνός Ιουνίου διαμορφώθηκε στις 50,4 μονάδες, έναντι πρόβλεψης του Reuters για 49,5. Η μεταποιητική δραστηριότητα πέτυχε υψηλό τριών μηνών, ενώ ο επίσημος μεταποιητικός PMI που βγήκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή . Διαμορφώθηκε στο 51,7 έναντι πρόβλεψης του Reuters για 51 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, αντίκτυπο στις αγορές θα συνεχίσουν να έχουν και αυτή την εβδομάδα οι ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών. Την περασμένη εβδομάδα τα σχόλια από ΕΚΤ, Κεντρικής Τράπεζα του Καναδά και Τράπεζα της Αγγλίας είχαν ως αποτέλεσμα συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Αύριο Τρίτη, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να μιλήσουν πολλοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα