Μικρές απώλειες στην Ευρώπη

Ελαφρώς πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να παρακολουθούν νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα πτωση 0,14%στις 364,47 μονάδες. Σε αρνητικό πρόσημο βρίσκονται οι περισσότεροι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες.

Στη Βρετανία ο FTSE100 με πτώση 0,23%, ο γερμανικός DAX στο -0,32%, ο Γαλλικός CAC 40 στο -0,37%, ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,32% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,15%

Η αγορά

κινείται στον απόηχο της δεύτερης ομιλίας Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε να κάνει το παν για να χτιστεί το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, μια υπόθεση που αποτελεί πηγή βαθέως πολιτικού διχασμού.

Οι Δημοκρατικοί δεν ενέδωσαν στην απαίτηση του Τραμπ να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του τείχους και αυτό οδήγησε στο μερικό shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για 35 ολόκληρες ημέρες.

Νωρίτερα, στην Ασία, ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας και Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, σημείωσε οριακές μεταβολές, ενώ ο όγκος συναλλαγών γενικά ήταν περιορισμένος καθώς οι αγορές της Κίνας και της Νότιας Κορέας παρέμειναν και σήμερα κλειστές.

Πίσω στην Ευρώπη, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν εταιρείες όπως η δανέζικη Carlsberg, η γερμανική Daimler και η ιταλική Unicredit .

Keywords
Τυχαία Θέματα