Συγκρατημένη άνοδος στην Ασία μετά τα κέρδη στη Wall Street

Κέρδη σημειώθηκαν στους περισσότερους δείκτες στην Ασία μετά την ομιλία Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,14% και έκλεισε στις 20.874,06 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,05% στις 1.582,13 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 αρχικά σημείωνε απώλειες, ωστόσο τελικά έκλεισε με άνοδο 0,34% στις 6.026,1 μονάδες. Πάντως,

οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας σημείωσαν απώλειες, με την ANZ να χάνει 1,69%, την Commonwealth Bank στο -1,36%, τη Westpac στο -1,24% και την National Australia Bank να υποχωρεί κατά 1,4%.

Χθες Τρίτη, οι τραπεζικές μετοχές είχαν ενισχυθεί μετά την αόφαση της κυβέρνησης να μην συστήσει αναδιαρθρώσεις τραπεζών ή ανάμειξη στον τρόπο δανειοδότησης.

Οι συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια – με κάποια εξ αυτών να είναι και σήμερα κλειστά λόγω αργίας - ακολούθησαν τα κέρδη στη Wall Street. Στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την ισχυρή αμερικανική οικονομία είναι «οι ανόητοι πόλεμοι, η πολιτική ή οι γελοίες έρευνες από αντιπάλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με μια σειρά ερευνών από την πλειοψηφία των Δημοκρατικών, για την πολιτιή του αλλά και την προσωπική του περιουσία.

Παράλληλα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη Φεβρουαρίου, με τα πυρηνικά της ασιατικής χώρας στο επίκεντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα