Μικρά κέρδη στην Ευρώπη εν αναμονή της Fed - Άνοδος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το αρνητικό προβάδισμα από την Ασία και τη Wall Street ενόψει της συνεδρίασης της Fed για τη νομισματική πολιτική. Το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό εβδομάδας έναντι των υπολοίπων «σκληρών» νομισμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 342 μονάδες με όλους τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος, με εξαίρεση τις τράπεζες και τις μετοχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες

καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν σε υψηλό 8ετίας τον Φεβρουάριο, σημάδι ότι η αγορά αναπτύσσεται.

Οι χρηματαγορές κατευθύνονται εδώ και αρκετούς μήνες από τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, κι ως εκ τούτου, η σημερινή συνεδρίαση καθορίζει τις κινήσεις των αγορών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητη την πολιτική της σήμερα, ωστόσο, θα αναζητήσουν σημάδια για τη μετέπειτα πορεία της. Μάλιστα, η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων μέχρι τα τέλη Ιουνίου έχει αυξηθεί στο 54% από το μόλις 6% έναν μήνα πριν, καθώς πλέον τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη ενισχύεται.

Την ίδια στιγμή, η Κίνα δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, και πλέον έχουν περιοριστεί οι φόβοι μιας «ανώμαλης» προσγείωσης.

«Περιμένουμε να δούμε τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ οπότε οι επενδυτές δεν βιάζονται να αγοράσουν. Πρέπει να δούμε αν θα γίνουν 1-2 αυξήσεις επιτοκίων φέτος, και συγκεκριμένα αν θα γίνει τον Ιούνιο η πρώτη αύξηση» υποστηρίζει ο Chihiro Ohta, manager επενδυτικών πληροφοριών στην SMBC Nikko Securities Inc. στο Τόκιο.
Δείκτες και μετοχές

Ο FTSE 100 ενισχύεται 0,26% στις 6.155 μονάδες. Ο όγκος παραμένει χαμηλός καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση του προϋπολογισμού από τον υπ. Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν αλλά και τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η συμφωνία συγχώνευσης των χρηματιστηριακών δεικτών του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης.

Ως αποτέλεσμα, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,57% στις 9.990 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,41% στις 4.490 μονάδες,ο ΙΒΕΧ κινείται με άνοδο 0,58% στις 9.045 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB με κέρδη 0,71% στις 18.899 μονάδες.

Στις μετοχές, η Deutsche Boerse AG ενισχύεται κατά 1,4% και η London Stock Exchange Group Plc κατά 0,5%.

Κέρδη 2,2% για την Solvay SA, άνοδος 3,9% για την Brenntag AG.

Στον αντίποδα, με πτώση 6,7% κινείται η γερμανική βιομηχανική Bilfinger SE μετά την ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να διανείμει μέρισμα.

Απώλειες 1,1% για την Dufry AG μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων για το 2015.

Πτώση 5,8% για την Zodiac Aerospace μετά την ανακοίνωση ότι τα ετήσια κέρδη της πιθανότατα δεν θα αυξηθούν.
Κέρδη 2,3% για την Tullow Oil Plc μετά την ανακοίνωση ότι βρήκε πετρέλαιο σε πεδίο της στην Κένυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα