Deal €27,5 δισ.: Συγχωνεύονται Deutsche Boerse και London Stock Exchange

Τη συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν οι δύο μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί πάροχοι στην Ευρώπη, ο Deutsche Boerse και ο London Stock Exchange Group. Πρόκειται για ένα deal ύψους 27,5 δισ. ευρώ. Ο όμιλος που θα προκύψει από αυτή τη συμφωνία αναμένεται να διατηρήσει την έδρα του τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Φρανκφούρτη.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Deutsche Boerse, αναμένεται να επιτευχθούν συνέργειες που θα αντιστοιχούν στο 20% περίπου του συνδυασμένου λειτουργικού κόστους

του ομίλου για το 2015, δηλαδή γύρω στα 450 εκατ. ευρώ, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Οι μέτοχοι του Deutsche Boerse θα κατέχουν το 54,4% του νέου ομίλου, ενώ οι μέτοχοι του LSE θα κατέχουν το υπόλοιπο 45,6%.

Η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση από τις σχετικές ρυθμιστικές αρχές, ενώ, όπως σημειώνουν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2016 έως και το α' τρίμηνο του 2017.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που ο γερμανικός χρηματιστηριακός πάροχος επεδίωξε να αγοράσει το LSE. Οι προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν το 2000 και το 2005.
Σε περίπτωση που ευοδοθεί το deal θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ φορέων της αγοράς, μετά την εξαγορά του NYSE Euronext από την Intercontinental Exchange, το Νοέμβριο του 2013.
Πιθανός CEO του νέου ομίλου θα αναλάβει ο επικεφαλής της Deutsche Boerse, Carsten Kengeter, ενώ εκείνος του LSE, ο Xavier Rolet, πιθανόν να αποχωρήσει. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του LSE, Donald Brydon, ενδέχεται να γίνει πρόεδρος του νέου ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα