Μια startup για τον Εθνικό Κήπο

του Κώστα Τσαούση

Μιλώντας με τον Project Manager του Athens Digital Lab, Αντώνη Παπαδόπουλο με ενημέρωσε ότι η υλοποίηση της Inagros Urban στον Εθνικό Κήπο θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλιού μαζί και με το εργαλείο διαχείρισης εργασιών για το προσωπικό του Κήπου.

Το Inagros Urban αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση

διαχείρισης πρασίνου που απευθύνεται σε γεωπόνους, ενώ λειτουργεί και ως πρόγραμμα διαχείρισης σχετικών εργασιών. Η λύση έχει αναπτυχθεί από την startup Inagros η οποία εντάχθηκε και «δούλεψε» για να παρουσιάσει την συγκεκριμένη λύση της στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου του Athens Digital Lab που έχει βρει φιλόξενη στέγη στο κτηριακό συγκρότημα του Σεράφειου.

H Inagros – συνιδρυτές της οποίας είναι οι Ανδρέας Ζέρκουλης, Δημήτρης Δρόσος και Ανδρέας Δαυρός- έχει αναπτύξει μία ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης πρασίνου την Inagros Urban που απευθύνεται σε γεωπόνους, ενώ λειτουργεί και ως πρόγραμμα διαχείρισης σχετικών εργασιών.

Ο Δήμος Αθηναίων εξ αρχής – δηλαδή από την στιγμή της ένταξης της εταιρείας στο πρόγραμμα του Athens Digital Lab- δεσμεύτηκε θα αξιοποιήσει την δουλειά της στο Inagros Urban για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των επιπέδων νερού και λίπανσης , ενώ θα μπορεί να προβλέπει την υγεία των φυτών στα σημεία πρασίνου της πόλης.
Με τα δεδομένα αυτά, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου θα έχει πλήρη πληροφόρηση για τα πάρκα της και θα βελτιστοποιεί τους πόρους της πόλης.

Η Inagros έχει αναπτύξει ένα συμπληρωματικό εργαλείο διαχείρισης έργων για την παρακολούθηση των καθημερινών εργασιών της Διεύθυνσης Πρασίνου και των κηπουρών του Δήμου Αθηναίων.
Η πιλοτική εφαρμογή του Inagros Urban θα πραγματοποιηθεί στον Έθνικό Κήπο, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens Digital Lab, μπορείτε να βρείτε στο athensdigitallab.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα