Μεταγραφές Τσίπρα από Παυλόπουλο

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Γράφαμε χθες στο Πρώτο Θέμα πως ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Προκόπη Παυλόπουλου όταν ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Σαρηβαλάσης ανέλαβε προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης που αναφέρεται απευθείας στο γραφείου πρωθυπουργού. Με την υπ. αριθμ.†120/9-2-2016 προσωπική του απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε τον έγκριτο νομικό προ ολίγων ημερών στη νευραλγική αυτή θέση,

προφανώς για την εμπειρία που είχε ως μετέχων στο επιτελείο του κ. Παυλόπουλου κατά την περίοδο συζήτησης του Βασικού Μετόχου, ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν πως προϊστάμενος υπουργός του θα είναι ο κ. Νίκος Παππάς.

Όμως μαθαίνουμε και πως ένα ακόμα άτομο από τον κύκλο Παυλόπουλου, με πολιτική θέση και μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έχει εσχάτως επανδρώσει τον κρατικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας τη στενή διασύνδεση προεδρικού Μεγάρου και Μαξίμου. Πρόκειται για έναν στενότατο επίσης συνεργάτη του νυν προέδρου της Δημοκρατίας από τα χρόνια της "φωτιάς" δηλαδή από τον θερμό Δεκέμβρη του 2008, με μεγάλη γνώση θεμάτων ασφάλειας. Για τον τελευταίο λόγο και τοποθετήθηκε στον τομέα της μετανάστευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα