Μετά το «Πεντελικόν», δεύτερο «χτύπημα» στην ελληνική αγορά από τον Ι. Δουζόγλου

Της Στεφανίας Σούκη

Ηχηρό «παρών» στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά δηλώνει πλέον ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα, Ι. Δουζόγλου, στον οποίο κατέληξε χθες και το ξενοδοχείο - φιλέτο της Μυκόνου μέσω του σχετικού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Δουζόγλου προσέφερε τίμημα λίγο χαμηλότερο των 17 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 16,9 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερο των 10 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως τιμή πρώτης προσφοράς το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής

Περιουσίας του Δημοσίου. Το ξενοδοχείο Λητώ είχε προσελκύσει, κατά τις πληροφορίες και το ενδιαφέρον του Τούρκου επιχειρηματία Φ. Σαχενκ της Dogus, η οποία επίσης θέλει να κάνει «άνοιγμα» στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά και έχει αγοράσει για τον σκοπό αυτό και ακίνητο στο Κολωνάκι.

Ως προς τον ομογενή επιχειρηματία, η πρώτη του κίνηση στην ελληνική αγορά ήταν πέρυσι με την απόκτηση του ιστορικού «Πεντελικόν», για τη διαχείριση του οποίου μάλιστα βρίσκεται σε επαφές με τον όμιλο της Starwood. Η τελευταία ωστόσο βρίσκεται σε στάση αναμονής, δεδομένων- καταρχάς- των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του μητρικού ομίλου, ενώ ειδικά για τη χώρα μας, η αναμονή των ξένων ομίλων έχει να κάνει (και) με το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Το ξενοδοχείο Λητώ χτίστηκε το 1952, βρίσκεται εντός του οικισμού της Χώρας Μυκόνου, στον στενό παραλιακό δρόμο του παλιού λιμανιού. Η θέση του ακινήτου είναι προνομιακή, με ανεμπόδιστη θέα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 25 δωματίων και 48 κλινών, συνολικής δομημένης επιφάνειας 2.038 τμ κατατάσσεται στα ξενοδοχεία κλασικού τύπου κατηγορίας τεσσάρων (4) αστέρων και είναι από τα ελάχιστα ξενοδοχεία της Μυκόνου που λειτουργεί όλο τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα