Μετά την Airbus η BMW απειλεί να εγκαταλείψει τη Βρετανία λόγω Brexit

Με κλείσμο των εργοστασίων της στη Βρετανία και μεταφορά τους αλλού απειλεί τη βρετανική κυβέρνηση η BMW, μία μέρα μετά την Airbus.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ζητά να ξεκαθαριστούν άμεσα οι όροι των εμπορικών σχέσεων με ΕΕ διαφορετικά τα «μαζεύει και φεύγει», εφόσον δε μπορεί να εισάγει γρήγορα και αξιόπιστα εξαρτήματα από την κεντρική Ευρώπη.

O Στέφαν Φράισμουτ, επικεφαλής της BMW

στον τομέα της συμμόρφωσης με δασμούς και τελωνειακές διαδικασίες, υποστήριξε πως οι καθυστερήσεις στην εισαγωγή εξαρτημάτων θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στις εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βρετανίας.

«Πάντοτε υποστηρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να προετοιμάσουμε τα πάντα, αλλά αν στο τέλος της ημέρας η εφοδιαστική αλυσίδα περιλαμβάνει μια στάση στα σύνορα, τότε δεν μπορούμε να παράγουμε τα προϊόντα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο» πρόσθεσε ο ίδιος στους Financial Times.

H ΒΜW έχει τέσσερα εργοστάσια στη Βρετανία, σε ένα από τα οποία παράγεται και το Mini. Από το 2000 η εταιρεία έχει επενδύσει κοντά £2 δισ. στις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα