H Harley Davidson μεταφέρει εκτός ΗΠΑ την παραγωγή για να αποφύγει τους δασμούς

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την ΕΕ πρόκειται να κοστίσει στην Harley Davidson τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια το χρόνο και θα ωθήσει την κατασκευάστρια των διάσημων μοτοσυκλετών να μεταφέρει την παραγωγή εκτός ΗΠΑ.

Τα αντίποινα της ΕΕ στους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο κοστίζουν περίπου 2.200$ για κάθε μοτοσικλέτα που εξάγεται στην Ευρώπη, καθώς από τις 22 Ιουνίου

οι ευρωπαϊκοί δασμοί αυξήθηκαν στο 31% από μόλις 6%. Πρόκειται για ένα πρόσθετο βάρος ύψους 90 εκατ. έως 100 εκατ. δολαρίων ετησίως για την εταιρεία, που επιθυμεί να απορροφήσει το έξτρα κόστος αντί να το περάσει στους καταναλωτές.

Σε μία προσπάθεια να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, σχεδιάζει δε να αυξήσει την παραγωγή στα εργοστάσια εκτός ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 18 μήνες, κάτι που οδηγεί σε μείωση της παραγωγής στα αμερικανικά εργοστάσια. Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν μπορεί να εγκαταλείψει την αγορά των ΗΠΑ.

Εκτός αμερικανικής αγοράς, η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια παραγωγής στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Ταϋλάνδη. Όσον αφορά στις πωλήσεις της στην Ευρώπη, το μερίδιό τους στο σύνολο των παγκόσμιων πωλήσεων ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα