Μέσα επαναστάτες, έξω γατάκια Αγκύρας

Το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που κατατέθηκε στη Βουλή, απέδειξε για άλλη μια φορά πως η τζάμπα μαγκιά ξεχειλίζει από αυτή την κυβέρνηση. Επί δύο μήνες τώρα έσκιζαν τα ιμάτια τους πως δεν υποχωρούν στις θέσεις τους έναντι των απαιτήσεων των δανειστών και πως στην τελική, είναι αποφασισμένοι μέχρι και να νομοθετήσουν μονομερώς.

Έφθασαν να διαρρεύσουν ακόμα και το σχετικό νομοσχέδιο στον τύπο με βάση τη συμφωνία που είχαν με τις τράπεζες

και να ανακοινώσουν την κατάθεση του την περασμένη Παρασκευή που φυσικά δεν έγινε, για να φθάσουμε το βράδυ της Δευτέρας να δούμε επιτέλους το τελικό νομοσχέδιο και το οποίο φυσικά ουδεμία σχέση είχε, με όλα όσα υποστήριζαν και υπεραμύνονταν μέχρι τώρα.

Το νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμού όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης . Κατά συνέπεια θα έχει πολλούς “κόφτες” και θα αφήνει λέμε εμείς, εκτός προστασίας χιλιάδες αδύναμους δανειολήπτες που πίστεψαν ξανά ότι η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει.

Με άλλα λόγια στο εσωτερικό μάγκες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους κι έξω γατάκια κανονικά.

Τώρα θα περιμένουν το τυπικό οκέι στις 5 Απριλίου από το έκτακτο Eurogroup για να απελευθερωθεί και το 1 δισ. ευρώ και σειρά παίρνει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Ένα θέμα που περιμένουν πως και πως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και επιχειρήσεις και για το οποίο επίσης, ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά. Πόσες και πόσες δηλώσεις δεν έχουμε ακούσει από κυβερνητικά στελέχη πως ακόμα κι αν διαφωνούν οι δανειστές, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμα και να νομοθετήσει μονομερώς .

Το πόσο μονομερώς θα το κάνει, θα το μάθουμε σε 2-3 εβδομάδες. Αν κρίνουμε όμως από όλη μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων σε όλα τα ζητήματα, θεωρούμε πως το τελικό σχέδιο θα είναι κομμένο και ραμμένο από τους δανειστές και οι 120 δόσεις , θα γίνουν... μέχρι 120 με πολλές παραμέτρους και κριτήρια που θα πετάνε εκτός ρύθμισης κόσμο και κοσμάκη που χρωστάνε και δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Τέτοιοι ήταν πάντα. Επαναστάτες για τα μάτια της κομματικής πελατείας και δουλικότατοι με τα πραγματικά αφεντικά που διαφεντεύουν τις τύχες μας.

Έχουν όμως ένα τρόπο μοναδικό να παρουσιάζονται ως τροπαιούχοι και να το πουλάνε στο ακροατήριο τους. Πολλώ δε μάλλον τώρα που βρισκόμαστε σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο. Θα τάξουν τα πάντα, θα βολέψουν κόσμο όπου μπορούν και δεν τους βλέπουν, και θα προβούν σε ακόμα μεγαλύτερους λεονταρισμούς.

Όντας πειθήνιοι με τους δανειστές, περιμένουν μια ακόμα θετική αξιολόγηση από την S &P αυτή τη φορά, για να βγουν ξανά στις αγορές παραμονές των εκλογών για να μπορούν να επαίρονται από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πείσουν τους δανειστές να τους επιτρέψουν να αποπληρώσουν πρόωρα και μέρος ή όλο το χρέος προς το ΔΝΤ από το διαθέσιμο μαξιλάρι που έχει δημιουργηθεί από το μόχθο όλων μας. Αν γίνει κι αυτό ,τότε ποιος τους πιάνει που έδιωξαν από το σβέρκο μας το ΔΝΤ και διάφορα τέτοια μεγαλόστομα παρότι όλοι ξέρουμε πως το ΔΝΤ, είτε έχει λαμβάνει είτε όχι ,θα παραμείνει τεχνικός σύμβουλος των Ευρωπαίων όσο θα είναι η χώρα σε επιτροπεία. Και δυστυχώς θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια.

Όλα αυτά όμως, για τον απλό ψηφοφόρο, είναι ψιλά γράμματα και δύσκολα επηρεάζουν τις αποφάσεις του, οι οποίες όμως επηρεάζονται ευθέως από τη φτωχοποίηση και τα ψέμματα, τα πολλά ψέμματα που του σέρβιραν και συνεχίζουν να του σερβίρουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα