Οι φόβοι ύφεσης πιέζουν τη Wall Street

Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, «κόντρα» σε ορισμένα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,13% στις 25.625 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,47% στις 2.805 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,63% χαμηλότερα στις 7.643 μονάδες.

Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

συρρικνώθηκε κατά 14,6% τον Ιανουάριο του 2019, καταγράφοντας μείωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, καθώς η Κίνα αύξησε τις αγορές σόγιας, οδηγώντας σε μια ανάκαμψη των αμερικανικών εξαγωγών μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία είχε επιδεινώσει η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί προάγγελο ύφεσης.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από την απόδοση του εντόκου τρίμηνης διάρκειας για πρώτη φορά από το 2007.

Σήμερα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εμφάνισαν και πάλι σημαντική πτώση, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί κατά 4,2 μονάδες βάσης στο 2,37% -στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2017.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα εντός της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Πέμπτη, καθώς ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steve Mnuchin, αναμένεται να βρεθούν στο Πεκίνο ως εκπρόσωποι της αμερικανικής αποστολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα