Μερς (ΕΚΤ): Ακόμα και με αυξημένα ρίσκα η ανάκαμψη της ευρωζώνης θα συνεχιστεί

Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη της ευρωζώνης παρουσιάζουν αυξητική τάση, ωστόσο η περιοχή του ευρώ θα συνεχίσει να επεκτείνεται ελαφρώς πάνω από αυτό που θεωρείται ως το φυσιολογικό της επίπεδο, ανέφερε το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Υβ Μερς.

«Αν και τα ρίσκα για την ανάπτυξη παραμένουν εν πολλοίς εξισορροπημένα, αυτά που σχετίζονται με διεθνείς παράγοντες, όπως είναι ο κίνδυνος του αυξανόμενου προστατευτισμού, η οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit και η ευθραυστότητα στις αναδυόμενες αγορές κερδίζουν έδαφος», ανέφερε ο Μερς από τη Σιγκαπούρη όπου βρίσκεται..

«Αναμένουμε ότι η επέκταση θα συνεχιστεί με ρυθμό ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τις συνήθεις δυνατότητες, την περίοδο που έρχεται», είπε.

Ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης βασίστηκε στην προϋπόθεση της συγκρατημένα διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής, ανέφερε ο Μερς, δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις από πλευράς ΕΚΤ για «μεγάλο βαθμό» διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα