Μέρκελ: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου ως Καγκελάριος

«Σκοπός μου είναι να εξαντλήσω την θητεία μου στην Καγκελαρία. Να παραμείνω Καγκελάριος της Γερμανίας έως το 2021», δήλωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έλαβαν χθες τα κοινοβουλευτικά όργανα του κόμματός της.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε σε μία ενδεχόμενη συνεργασία της με το φαβορί για να την διαδεχτεί

στην ηγεσία του κόμματoς των Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς.

«Φυσικά δεν συμφωνούμε σε όλα», παραδέχθηκε η Μέρκελ αλλά πάντα βρίσκαμε λύσεις για να συνεργαστούμε», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Επιπλέον, ανέφερε πως το CDU συμφώνησε πως θα ήθελε να συνεχίσει να ηγείται της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού με το SPD και το CSU.

«Πιστεύω πως αυτό που είναι σημαντικό για το SPD –και αυτό είναι δικαιολογημένο- είναι εμείς, ως CDU, να συνεχίσουμε να αισθανόμαστε δεσμευμένοι προς τη συμφωνία συνασπισμού», δήλωσε η Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Το συζητήσαμε αυτό χθες στο ομοσπονδιακό συμβούλιο του κόμματος και υπήρξε ομόφωνη συμφωνία –σε κάθε περίπτωση κανένας δεν έφερε αντίρρηση. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μια γενική πεποίθηση πως, στη βάση της συμφωνίας συνασπισμού, θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα