Μένει Ελλάδα η ισπανική αλυσίδα Μelia - Ανανέωση της σύμβασης διαχείρισης για το Melia Athens

Της Στεφανίας Σούκη

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η ισπανική αλυσίδα Melia Hotels International και ο κυπριακών συμφερόντων όμιλος Muskita ανανέωσαν τη συνεργασία τους, σε διαφορετική, αυτή τη φορά βάση για το ξενοδοχείο Melia Athens της οδού Χαλκοκονδύλη.

Ειδικότερα, η εταιρεία Γ.Μ. Ξενοδοχειακές-Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., μέλος του ομίλου εταιρειών Muskita και ιδιοκτήτρια εταιρεία

του ξενοδοχείου Melia Athens ανακοίνωσε ότι ανανέωσε τη σχέση εμπιστοσύνης με την εταιρεία Melia Hotels International, υπογράφοντας σύμβαση διαχείρισης του ξενοδοχείου από 1ης Νοέμβριου 2016.

«Η άριστη και εποικοδομητική σχέση των δύο εταιρειών θεμελιώθηκε το 2008, όταν η Melia Hotels International σύναψε σύμβαση μίσθωσης του ξενοδοχείου με την εταιρεία Γ.Μ Ξενοδοχειακές-Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. Η σύμβαση διαχείρισης που πλέον διέπει τις σχέσεις των δύο εταιρειών, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία να εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο και την Μelia Ηotels Ιnternational να το διαχειρίζεται, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της συνεργασίας και τη μελλοντική εξέλιξή της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται εδώ ότι προ ολίγων μηνών, η ισπανική Melia, εν όψει και της λήξης της σύμβασης μίσθωσης με τον όμιλο Μusqita το φθινόπωρο του 2016, είχε ουσιαστικά λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από το Melia Athens, πολύ περισσότερο δε με το σκεπτικό ότι η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, το 2008, είχε συμπέσει με την έναρξη της κρίσης στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά και άρα ο ισπανικός όμιλος είχε εγγράψει την πρώτη πενταετία απώλειες. Η ανάκαμψη ωστόσο της αγοράς της Αθήνας, η κινητικότητα στο χώρο των ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, σε συνδυασμό φυσικά και με την αλλαγή των όρων συνεργασίας των δύο πλευρών (σ.σ. όχι μίσθωση, αλλά διαχείριση) λειτούργησε τελικά θετικά για την παραμονή του ισπανικού ομίλου.

Ο όμιλος εταιρειών Muskita, το εργατικό δυναμικό του οποίου ανέρχεται σχεδόν σε 2.000 άτομα, δραστηριοποιείται τόσο στον τουρισμό με ιδιόκτητες πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες σε Κύπρο και Ελλάδα, όσο και στη βιομηχανία αλουμινίου σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε άλλες επενδυτικές δραστηριότητες όπως η αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα