Μέλος Κογκρέσου: "Μην πουλήσετε τα F-35 στους Τούρκους, θα τα στρέψουν κατά της Ελλάδας"

Viral έχει γίνει η δήλωση μέλους του αμερικανικού κογκρέσου, του Μπραντ Σέρμαν, ο οποίος καλεί τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν τα F-35 στην Τουρκία, διότι θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας.

Ειδικότερα, συμμετέχοντας στη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να παγώσει ή όχι η πώληση των F35 στην Άγκυρα, ο Σέρμαν υποστήριξε πως τα αεροσκάφη δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά των τρομοκρατών, υπενθυμίζοντας τα εκατομμύρια θύματα Αρμενίων,

Ελλήνων, Ασσυρίων, Σύρων λόγω της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.»

US Congressman Brad Sherman tells US Secretary of State Mike Pompeo that he hopes @realDonaldTrump administration oppose the sale of F-35 to #Turkey, saying that they would be used against #Greece. @BradSherman also urges @StateDept to remain neutral about HR220 bill. pic.twitter.com/zE0ottHGki

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) 27 Μαΐου 2018

«Όσον αφορά στην Τουρκία, ελπίζω η Κυβέρνηση να εμποδίσει τη πώληση του F-35. Δεν είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τρομοκρατών. Είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας.

"Ελπίζω τουλάχιστον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παραμείνει ουδέτερο. Να θυμηθούν τα εκατομμύρια θυμάτων Αρμενίων, Ελλήνων κ.α. της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις αρχές του περασμένου αιώνα", τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα