Τουρκία σε ΗΠΑ: Αν δεν παραδώσετε τα F-35, θα αγοράσουμε από Ρωσία

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ στέλνει η Αγκύρα, η οποία απειλεί να αγοράσει τα ρωσικά Su-57, εάν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να αναστείλουν την παράδοση των F-35, ως απάντηση για την αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

Τα παραπάνω αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Σημειώνεται ότι τα ρωσικά Su-57 είναι υπερσύγχρονα μαχητικά πέμπτης γενιάς, με τις δοκιμές τους να συνεχίζονται ήδη από το 2010.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνεργασία μεταξύ Μόσχας

και Αγκυρας για την ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνολογίας, η οποία συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, στις 3 Απριλίου, μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει και την αγορά Su-57, των πιο κοντινών «ανταγωνιστών» των F-35.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν υπέγραψαν συμφωνία για την παράδοση αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην Αγκυρα.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε εντάσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ μάλιστα απειλούν πλέον ανοιχτά με κυρώσεις την Τουρκία, καθώς θεωρούν ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι συμβατό με τις νατοϊκές άμυνες.

Την Παρασκευή ο Πούτιν είχε επικρίνει τις ΗΠΑ, επειδή προσπαθούν να εξαναγκάσουν την Τουρκία να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν φυσικά στο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ που προβλέπει «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία, ως απάντηση για την αγορά ρωσικών S-400.

Keywords
Τυχαία Θέματα