Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις και τα οικονομικά στοιχεία

Μεικτές τάσεις και οριακές κινήσεις σημειώνονται λίγο μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του Παρισιού αργά τη νύχτα μόλις δυο ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,02%, με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικά πρόσημα.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,14%, o DAX ενισχύεται 0,04%, O CAC40 υποχωρεί 0,48%, o FTSE MIB στο -0,34%

και ο ΙΒΕΧ35 με απώλειες 0,11%.

Κατά την επίθεση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους. Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη. Το νέο χτύπημα αύξησε τις ανησυχίες ενόψει αυτού που περιγράφεται ως οι πιο αβέβαιες προεδρικές στην ιστορία της Γαλλίας.

Νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα δίνει μεγαλύτερο προβάδισμα (2,5%) στον ανεξάρτητο υποψήφιο Μακρόν έναντι της Λε Πεν για τον α' γύρο, ωστόσο το γκάλοπ πραγματοποιήθηκε πριν τη χθεσινοβραδινή επίθεση.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Τραμπ ξεκίνησε έρευνα για το κινεζικό ατσάλι, αυξάνοντας την πιθανότητα νέων δασμών. Παράλληλα, έδωσε εντολή στο ΥΠΟΙΚ να εντοπίσει και να μειώσει φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και να αναθεωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες μετά την οικονομική κρίση

Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη. Στη Γαλλία, στις 57,7 μονάδες διαμορφώθηκε ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο έναντι εκτίμησης για 57. Στη Γερμανία, πτώση στις 54,7 μονάδες σημείωσε ο PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο έναντι εκτίμησης για 56,5, ενώ και ο PMI μεταποίησης υποχώρησε στις 58,2 μονάδες τον Απρίλιο έναντι εκτίμησης για 58 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα