Μεικτές τάσεις στην Ασία – Κέρδη για το Τόκιο, πτώση στην Κίνα

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές, με μεγάλες διακυμάνσεις.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού κλίματος βρίσκεται η νομισματική πολιτική της Fed, που συνεδριάζει σήμερα, και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που συνεδριάζει την Παρασκευή.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε το Τόκιο, μετά την ανακοίνωση πακέτου τόνωσης της οικονομίας από τον Σίνζο Άμπε, ύψους 28 τρισ. γεν.

Στην Αυστραλία,

ο δείκτης έκλεισε ήπια ανοδικά, με τις μεταλλευτικές μετοχές να ξεχωρίζουν. Η Rio Tinto έκλεισε με άνοδο 2,5%, η Fortescue με κέρδη 7,7% και η BHP Billiton με άνοδο 4,2%.

Στην Κίνα, οι δείκτες υποχώρησαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων, μετά τις πληροφορίες ότι οι Αρχές συνεχίζουν τον έλεγχο των επενδυτικών ροών.



Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε στις 97 μονάδες έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Το αυστραλιανό δολάριο ενισχύθηκε στο 0,75 έναντι του δολαρίου.

Το γεν, μετά τις πληροφορίες για τα μέτρα τόνωσης, υποχώρησε έναντι του δολαρίου, έως τα 105,12, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγικές μετοχές.

Παρά τη σημερινή άνοδο πάντως, οι αναλυτές προειδοποιούν για sell off ενόψει της νομισματικής χαλάρωσης από την κεντρική τράπεζα.

«Το βασικό ρίσκο είναι η αντίληψη της αγοράς. Η αγορά έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά για την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Σε περίπτωση λοιπόν που αποφασίσει να αναβάλλει τις αποφάσεις για τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, θα δούμε sell off. Το γεν μπορεί να τεστάρει ακόμα και τα 103 έναντι του δολαρίου» υποστηρίζει ο said Stephen Innes, επικεφαλής trader στην OANDA.

Keywords
Τυχαία Θέματα