Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Μεικτά πρόσημα επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι εντεινόμενες απειλές ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να ρίχνουν τη σκιά τους στα βασικότερα χρηματιστήρια στον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 αμέσως μετά το άνοιγμα υποχώρησε 0,14% ενώ λίγο πριν, σημείωνε άνοδο 0,10% στις 382,04 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE100 με οριακή πτώση 0,03%, ο γερμανικός DAX +0,52%, o γαλλικός CAC +0,19%, o ιταλικός FTSE MIB -0,03%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ με άνοδο 0,13%

Τις

μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει ο ταξιδίων και διασκέδασης με πτώση 0,88%, ενώ αντιθέτως οι μετοχές τεχνολογίας ενισχύονται κατά 0,5%.

Παρά τις πληροφορίες ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λίου Χε θα ταξιδέψει τελικά στην Ουάσινγκτον για συνέχιση των εμπορικών συνομιλιών την Πέμπτη και την Παρασκευή, εξακολουθούν να αυξάνονται οι φόβοι ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία των δυο μεγαλύτερων οικονομικών του πλανήτη.

Χθες Τρίτη οι διεθνείς αγορές σημείωσαν πτώση, ενώ οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές σημείωσαν σημαντική πτώση άνω του 2%.

Νωρίτερα, οι αγορές της Ασίας έκλεισαν με πτώση, ενώ χθες ο Dow σημείωσε απώλειες 470 μονάδων καταγράφοντας τις χειρότερες απώλειες από τις αρχές Ιανουαρίου.
Ο S&P 500 έχασε 1,65% και ο Nasdaq Composite σχεδόν 2%.

Πίσω στην Ευρώπη, η πολιτική αβεβαιότητα συνεχίστηκε και χθες καθώς η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας ξανάρχισε τις διαπραγματεύσεις με τον Κόμμα των Εργατικών, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό ημέρας χθες το απόγευμα μετά τις μειωμένες προσδοκίες από τις συνομιλίες.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι μπορεί να επιβληθούν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν αν εάν καταπατήσει τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας, αναφέρει το Reuters, αφού η Τεχεράνη δήλωσε ότι θα μειώσει τον βαθμό συμμόρφωσής της ένα χρόνο μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον.

Η Ιταλία, από την πλευρά της, κατηγόρησε την ΕΕ ότι είναι προκατειλημμένη εναντίον της , μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν για ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας κατά 0,1% φέτος, που είναι η χαμηλότερη σε όλη την ευρωζώνη.

Στα εταιρικά νέα, η ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ahold Delhaize ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 2,4% για το α' τρίμηνο, ωστόσο η μετοχή της σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,5%.

Η βρετανική εταιρεία οικοδομικών υλικών Travis Perkins αντιθέτως είχε σημαντική άνοδο μετά την ανακοίνωση για ισχυρά μεγέθη το α' τρίμηνο.

Η Siemens ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη. Τα κέρδη της αυξήθηκαν 7% σε 2,4 δισ. ευρώ, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου.
Η Commerzbank ανακοίνωσε έσοδα 2,26 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο, μειωμένα κατά 2,8% σε ετήσια βάση. Η μετοχή της σημείωσε οριακή άνοδο.
Τέλος η Munich Re ανακοίνωσε καθαρά κέρδη α΄τριμήνου μειωμένα κατά 23%, με τη μετοχή να υποχωρεί 2,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα