Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα

Μεικτές τάσεις παρατηρούνται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την απόφαση της ΕΕ να δώσει παράταση για έξι μήνες στη διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,36% στις 385,28 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε μεικτό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,39%, ο γερμανικός DAX στο -0,35%, ο γαλλικός CAC 40 με οριακή άνοδο 0,06%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,69% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,28%

Τα εταιρικά κέρδη κυριάρχησαν

στις πρωινές συναλλαγές. Η γαλλική Sodexo ενισχύθηκε κατά 4% μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων για το 2018, και διατήρησης των οικονομικών της στόχων για φέτος.

Το μπραντ ειδών πολυτελείας LVMH σημείωσε άνοδο άνω του 3% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις για το 2019 μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση.

Στον αντίποδα, η μετοχή της ιταλικής Prysmian έχασε άνω του 7% μετά την αναφορά του Reuters ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει τα κέρδη του 2018 its 2018, λόγω τεχνικών δυσκολιών και αιτημάτων για αποζημιώσεις.

Στο μεταξύ, ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών σε ό,τι αφορά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αλά και τον προστατευτισμό.

Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάπτυξη παραμένουν. Ο Μάριο Ντράγκι ενίσχυσε τα σενάρια για τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία.

Στο μεταξύ, σύσφιξη της αγοράς πετρελαίου διέγνωσε η ΙΕΑ (Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας) καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ιράν και Βενεζουέλα, λειτουργούν «πολύ αποτελεσματικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα