Απώλειες στην Ασία στον απόηχο των αποφάσεων κεντρικών τραπεζών

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω μιας σειράς γεωπολιτικών εξελίξεων μεταξύ των οποίων και η μαραθώνια συνεδρίαση της ΕΕ όπου αποφασίστηκε η εξάμηνη παράταση για το Brexit, αλλά και στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve στις ΗΠΑ, η οποία εκτιμά πως τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα για το υπόλοιπο του έτους, αν και αρκετοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι η άποψη τους μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα οικονομικά

στοιχεία.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι μετοχές υποχώρησαν με τον Shanghai composite να χάνει 1,57%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,7%.

Στα μάκρο της ημέρας, η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,4% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο έτος.Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε σημειώσει μικρή άνοδο 0,1%.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 2,3% τον Μάρτιο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σε υψηλά 5 μηνών χάρη στις τιμές των τροφίμων, Τον προηγούμενο μήνα είχε σημειώσει άνοδο 1,5%.

Στα υπόλοιπα ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,11% στις 21.711,38 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες σημείωσε ο ευρύτερος Topix.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει οριακές κινήσεις στις 2.224,44 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 χάνει 0,40%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές της Ασίας πλην της Ιαπωνίοας, υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,52% στις 541,05 μονάδες.

Στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ – Κίνας ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Steven Mnuchi, είπε στο CNBC ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν συμφωνήσει σε πολλά σημεία για έναν μηχανισμό επιβολής μόλις επιτευχθεί εμπορική συμφωνία.

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ κινήθηκε στο πνεύμα της Fed, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια, καθώς ο επικεφαλής της προειδοποίησε για καθοδικά ρίσκα στη σκιά του επιβραδυνόμενου μομέντουμ στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα